Μεταφορική εταιρεία ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ μεταφορές μετακομίσεις
Date: 15.12.2018 |neaegnatia | Ανακοινώσεις Μεταφορικής

Πολλοί μας τηλεφωνούν και  αναρωτιούνται πως κοστολογείτε μια μεταφορά ή μια μετακόμιση. Οι εταιρείες courrier χρεώνουν  βάση του κιλού και των διαστάσεων και αυτό μπερδεύει πολλούς.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα τιμολόγησης – κόστους – χρέωσης θα θέσουμε μερικές διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς και μετακόμισης.

μεταφορική εταιρεία

Περίπτωση μεταφοράς πολλών κιλών.

Στην πρώτη περίπτωση στέλνουμε μια νταλίκα να φορτώσει 25 τόνους σίδερο και να τα πάει στη Θεσσαλονίκη, η τιμή μπορεί να είναι 400 ευρώ συν ΦΠΑ γιατί λόγο βάρους δεν μπορεί να φορτώσει τίποτα παραπάνω αν και υπάρχει πολύ χώρος μέσα στο φορτηγό καθώς 25 τόνοι σίδερο δεν ξεπερνάνε σε ύψος το 1.5 μέτρο  όταν το φορτηγό έχει 2.5 μέτρα ύψος. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ότι το φορτηγό θα φορτώσει από ένα σημείο και θα ξεφορτώσει σε 1 σημείο. 

Περίπτωση μεταφοράς φορτίου με μεγάλο όγκο.

Σε αυτή την περίπτωση στέλνουμε μια νταλίκα να φορτώσει 200 κιλά φελιζόλ και να πάει στη Θεσσαλονίκη ή τιμή μπορεί να είναι πάλι 400 ευρώ με το ΦΠΑ ή συν ΦΠΑ γιατί λόγου όγκου δεν θα μπορέσει το φορτηγό να φορτώσει κάποιο φορτίο ακόμα. Σημαντικό είναι και εδώ ότι το φορτηγό θα φορτώσει από ένα σημείο και θα ξεφορτώσει σε 1 σημείο.

Περίπτωση μεταφοράς παλετών από πολλά σημεία προς πολλά σημεία.

Σε αυτή την περίπτωση φορτώνουμε το φορτηγό με 25 παλέτες του 1 τόνου από διάφορα σημεία στην καβάλα και στέλνουμε το φορτηγό στη Θεσσαλονίκη σε διάφορα σημεία και χρεώνουμε τις παλέτες κατά μέσο όρο με 30 ευρώ με το φπα , οπότε το κόστος είναι 750 ευρώ με το φπα. Εδώ δεν μπορούμε να φορτώσουμε τίποτα παραπάνω και λόγο όγκου και βάρους! Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί κάποιος να πεί ότι δημιουργείτε υπερκέρδος για την μεταφορική κάτι που δεν συμβαίνει καθώς το κέρδος κινείτε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη φορά καθώς παραλαμβάνουμε από πολλά σημεία και εναποθέτουμε σε πολλά σημεία.

μεταφορές μετακομίσεις.

Περίπτωση μετακόμισης με λίγα πράγματα και με κομπλέ φορτίο.

Μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει μια μετακόμιση με 2 καναπέδες και 1 ψυγείο και 1 πλυντήριο από την Καβάλα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος θα είναι κοντά στα 110 ευρώ από παραλαβή στο πεζοδρόμιο και εναπόθεση στο πεζοδρόμιο (εάν δεν κάνει κάποια συνδυασμένη μεταφορά). Από την άλλη κάποιος μπορεί να γεμίσει με την μετακόμιση του ολόκληρο φορτηγό 5 μέτρων και να πληρώσει μόλις 200 ευρώ αυτό γίνεται αφού στην ουσία νοικιάζει ένα φορτηγό γι αυτόν αποκλειστικά .

Περίπτωση μεταφοράς μεγάλης αξίας.

Πολλές φορές μπορεί να μεταφερθούν πράγματα μεγάλης αξίας ή πάρα πολύ εύθραυστα. Ένα παράδειγμα είναι να φορτώσουμε ένα φορτηγό τζάμια ή χαρτονομίσματα από καβάλα για Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος εκτοξεύεται καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος. Για να δώσουμε ένα άλλο παράδειγμα έχουμε δύο δέματα ίδιων κιλών και το ένα κοστίζει  50 ευρώ και το άλλο 2000 ευρώ έτσι το ένα θα κοστολογηθεί με 2 ευρώ και το άλλο θα κοστολογηθεί με 5 ή 6 ευρώ καθώς εάν πάθει μια ζημιά ή χαθεί η ευθύνη που έχουμε είναι πολύ μεγάλη.

Μεταφορά σε μακρινό σημείο.

Η τελευταία περίπτωση που εξετάζουμε είναι η περίπτωση της μεταφοράς δύο ίδιων φορτίων σιδήρου ας πούμε από Καβάλα για Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη περίπτωση το πρώτο φορτίο θα πάει στο Καλοχώρι (όπου θα καταλήξει το φορτηγό για να φορτώσει και για πίσω στη Καβάλα)  και το δεύτερο στην Θέρμη ( όπου μετέπειτα θα πάει στο Καλοχώρι για να φορτώσει για πίσω στη Καβάλα) . Φυσικά το φορτίο για Θέρμη θα κοστίσει 15% περισσότερο καθώς θα πάει σε μακρινό σημείο.

Επίλογος για μετακομίσεις και μεταφορές.

Με όλα τα παραπάνω προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι το κόστος της μεταφοράς διαφέρει κατά περίπτωση και είναι παράγοντας πολλών μεταβλητών και όχι απλά βάρους ή όγκου. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με το παραπάνω άρθρο για την χρέωση στη μεταφορά και την μετακόμιση.

Summary
Χρέωση - Κόστος Μετακόμισης ή Μεταφοράς
Article Name
Χρέωση - Κόστος Μετακόμισης ή Μεταφοράς
Description
Μάθετε για το πως υπολογίζεται το κόστος σε μια μεταφορά ή σε μια μετακόμιση. Πως γίνεται η χρέωση;
Author
Publisher Name
ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ
Publisher Logo

Comments are closed.