Η παραλαβή εμπορευμάτων ύστερα από την μεταφορά τους είναι ίσως η πιο σημαντική υπόθεση για τον παραλήπτη που τελικά θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά είδη ή τα εμπορεύματα.  Υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέχει κάποιος που παραλαμβάνει τα αντικείμενα.

Είναι καλό να διαβάζουμε τους όρους της φορτωτικής και να υπογράφουμε σε αυτή μόνο και εάν τους αποδεχόμαστε.

Η μεταφορική εταιρεία φέρει ευθύνη εφόσον δεν παραδώσει την ποσότητα δεμάτων τα οποία αναγράφονται στην φορτωτική εφόσον το δέμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να παραδώσει σε μεταφορική εταιρεία ένα τιμολόγιο το οποίο περιέχει πολλούς κωδικούς αρωμάτων τους οποίους να πρέπει να παραλάβει ο τελικός αποδέκτης με περίεργες ονομασίες ο κάθε κωδικός. Εφόσον το δέμα είναι σφραγισμένο , η μεταφορική δεν φέρει ευθύνη εάν μέσα ο αποστολέας δεν έχει παραδώσει τα αναγραφόμενα. Φυσικά αυτό συμβαίνει εφόσον στο τιμολόγιο αναγράφεται η ποσότητα δεμάτων.

Θα πρέπει τα εύθραυστα αντικείμενα να εξετάζονται ενδελεχώς καθώς μετά την υπογραφή της φορτωτικής δεν αναγνωρίζονται από τις περισσότερες μεταφορικές οποιεσδήποτε βλάβες ή σπασίματα, καθώς αυτές μπορεί να προήλθα μετά την παραλαβή του εμπορεύματος από τον παραλήπτη.

Αυτά είναι μερικά χρήσιμα tips από την μεταφορική ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.