μεταφορές και αντικαταβολές

Μια γνωστή μέθοδος πληρωμής αγαθών που σχετίζεται με τις μεταφορικές εταιρείες είναι αυτή της αντικαταβολής. Με αυτή τη διαδικασία ή εταιρεία που πουλάει τα προϊόντα ενημερώνει την μεταφορική εταιρεία ότι τα προϊόντα τα οποία εμπορεύεται θα παραδοθούν ή θα παραληφθούν από τον πελάτη (ιδιώτη ή επιχείρηση) μόνο εάν ο τελευταίος πληρώσει την αξία του προϊόντος στην μεταφορική εταιρεία . Αυτή με την σειρά της θα πληρώσει την εταιρεία που εμπορεύεται τα αγαθά και έτσι θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος.

Με μια γρήγορη ματιά δεν βλέπουμε το που μπορούν να υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτή τη μέθοδο για τον τελικό καταναλωτή ή για την επιχείρηση που εμπορεύεται τα προϊόντα  Εάν εξετάσουμε όμως λίγο καλύτερα την συγκεκριμένη μέθοδο, μπορούμε να βρούμε τα τρωτά της σημεία.

Το αγκάθι που μπορεί να υπάρξει είναι το γεγονός ότι μια μεταφορική εταιρεία η οποία δεν έχει καλά οικονομικά και δεν έχει γενικότερα ρευστότητα , μπορεί είτε να αργήσει να καταβάλει στην επιχείρηση που εμπορεύεται τα προϊόντα της το ποσό της αντικαταβολής ( χρόνος μεγαλύτερος του μήνα), η ακόμα χειρότερα να μην την καταβάλει καθόλου!!! Εάν δεν καταβάλει η μεταφορική εταιρεία καθόλου μια αντικαταβολή τότε δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα και για τον τελικό καταναλωτή καθώς και αυτός θα πρέπει  να αποδείξει ότι έχει πληρώσει την αντικαταβολή , και πιθανώς να κινηθεί νομικά απέναντι στην μεταφορική εταιρεία για να δικαιωθεί στο τέλος , πράγμα το οποίο είναι υπερβολικά χρονοβόρο.  Έτσι όταν κάποιος πληρώνει μια αντικαταβολή θα πρέπει πάση θυσία να ζητά αποδεικτικά πληρωμής αυτή για να είναι κατοχυρωμένος σε κάποια πιθανή δύσκολη κατάσταση.

Τέλος ένα δεύτερο τρωτό σημείο της μεθόδου της αντικαταβολής είναι ότι μια ανοργάνωτης μεταφορική εταιρεία , χωρίς συγκεκριμένο πλάνο μπορεί είτε να ξεχάσει να συμπληρώσει στα  έγγραφα της την αντικαταβολή, είτε να παραδώσει στον πελάτη, την αντικαταβολή χωρίς αυτή να εισπραχθεί για πολλούς λόγους ( προσωπικές σχέσεις, αμέλεια κτλ…) . Έτσι δημιουργείτε πρόβλημα για την εταιρεία που εμπορεύεται τα προϊόντα καθώς θα αργήσει να εισπράξει το ποσό της αντικαταβολής και πιθανόν να πρέπει να κινηθεί νομικά απέναντι στην μεταφορική εταιρεία.

Στη ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ έχουμε αποδείξει μέσα στα χρόνια ότι η μεταφορική μας εταιρεία καταβάλει τις αντικαταβολές στην ώρα τους με συνέπεια. Μπορεί για κάποια μεταφορά σας να μην επιλέξετε την μεταφορική μας εταιρεία αλλά σας συνιστούμε μεγάλη προσοχή για την επιλογή της κατάλληλης μεταφορικής εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την μέθοδο των αντικαταβολών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας συστήσουμε μεταφορικές εταιρείες (εκτός από τη ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ) που μέσα στα χρόνια έχουν αποδείξει την συνέπεια τους.