Μεταφορική εταιρεία ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ μεταφορές μετακομίσεις

Τα μυστικά της μετακόμισης

Τα περισσότερα από τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας λύνονται ευκολότερα όταν δεν μας απασχολεί πολύ ο παράγων του κόστους και επιλέγουμε την ποιότητα βέβαια έχοντας κάποιο όριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μετακόμιση. Αν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την κατάλληλη αμοιβή, υπάρχουν ειδικευμένα γραφεία μεταφορών που αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία, δηλαδή να συσκευάσουν τα πράγματά σας, να τα μεταφέρουν στην καινούργια κατοικία σας και να τα τοποθετήσουν στις θέσεις που εσείς θα υποδείξετε. Επιπλέον σας παρέχουν εγγύηση για την ασφαλή μεταφορά της οικοσκευής σας και προσαρμόζονται στα χρονικά περιθώρια που εσείς θα θέσετε, δηλαδή να λάβετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Στη γλώσσα των εταιρειών μεταφορών «ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών» ονομάζεται το σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν τη συσκευασία επίπλων, το αμπαλάζ οικοσυσκευών και εύθραυστων μικροαντικειμένων, τη μεταφορά και την επανατοποθέτηση στον καινούργιο χώρο διαμονής σας.

Η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται από τις εταιρείες μεταφορών ξεκινά με την κοστολόγηση που γίνεται με έγγραφη προσφορά του γραφείου στο οποίο θα απευθυνθείτε (συνήθως στη ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε. ζητάμε να μας στείλετε email). Ένας υπάλληλος από το γραφείο θα επισκεφθεί το σπίτι σας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και δέσμευση, θα εκτιμήσει το σύνολο των υπό μεταφορά πραγμάτων και θα σας ορίσει την τιμή μεταφοράς. Το συνολικό κόστος της μεταφοράς εξαρτάται άμεσα από τις υπηρεσίες που θα σας προσφερθούν και από το αν θα χρησιμοποιηθούν ειδικά μηχανήματα ή όχι. Το κόστος επίσης εξαρτάται από τον όροφο στον οποίο βρίσκεται το σπίτι σας και από το αν διαθέτει ασανσέρ και φυσικά τον τόπο παράδοσης της οικοσκευής και την πόλη παράδοσης.

Ποια τα είδη το φορτηγών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μετακόμιση – μεταφορά

Για οποιαδήποτε μεταφορά ή μετακόμιση για να γίνει σωστά η γενικότερα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί πρέπει να γίνει η επιλογή του σωστού μεταφορικού μέσου.

Μερικά μυστικά για μια μετακόμιση

Για τα γυαλικά π.χ. θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να τα τοποθετείτε σε χαμηλά κουτιά ένα ένα και να τα τυλίγετε με χαρτί ή μαλακό πανί. Τα πιάτα τοποθετούνται κάθετα και ακολουθείται ο κανόνας ότι τοποθετούμε τα βαριά αντικείμενα στο βάθος και εν συνεχεία τα ελαφρότερα αντικείμενα βάζοντας στα κενά που δημιουργούνται μαλακό χαρτί ή χόρτο. Η συσκευασία των επίπλων καλό θα ήταν να γίνει με χοντρό χαρτόνι με ραβδώσεις το οποίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία καθώς και στις αποθήκες χαρτικών και ειδών συσκευασίας. Επειδή οι γωνίες των επίπλων είναι ευαίσθητες και συνήθως τραυματίζονται κατά τη μεταφορά, καλό θα ήταν να τις προστατέψετε με φελιζόλ ή αεροπλάστ. Τα γυάλινα έπιπλα πρέπει να αμπαλάρονται και με χαρτόνι και με αεροπλάστ γιατί είναι τα πλέον ευαίσθητα και δεν φθείρονται απλώς αλλά καταστρέφονται. Όπως λέμε σε όλους τους πελάτες μας θα πρέπει πρώτα εσείς να νοιάζεστε για τα πράγματα σας καθώς εάν έχετε κακή συσκευασία τα πράγματα σίγουρα όσο και να τα προσέξουμε δεν θα φτάσουν ασφαλή στον προορισμό τους καθώς δεν μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο πίσω μέρος του φορτηγού και να τα προσέχει συνέχεια  (Φυσικά μιλάμε για την περίπτωση που η συσκευασία γίνει από έναν ιδιώτη).

Προσοχή στα παρακάτω!

  1. Οι μεταφορικές εταιρείες έχουν πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και άδεια λειτουργίας μόνο αυτές που έχουν τα παραπάνω είναι νόμιμες και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. (φυσικά η Νεα Εγνατία Καβάλας είναι νόμιμη και είναι από τις λίγες νέου τύπου μεταφορικές εταιρείες στην Ελλάδα που είναι σύννομη με όλους τους κανόνες , και τα αυτοκίνητα της είναι πλήρως συντηρημένα για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ζημιές).
  2. Ζητήστε από την μεταφορική εταιρεία που θα σας κάνει τη μετακόμιση να σας δώσει αναλυτικό προϋπολογισμό του κόστους και να σας ενημερώσει αν διαθέτει ειδικά μηχανήματα για την ασφαλή μεταφορά των επίπλων (π.χ. ανυψωτικό μηχάνημα) και αν εγγυάται την ασφαλή μεταφορά της οικοσκευής σας και πόσο θα κοστίσει ( δεν εννοείται τίποτα σε μια μετακόμισης μπορεί άλλη η τιμή να είναι με ασφάλεια εμπορεύματος και άλλη χωρίς , επίσης για να εγγυηθεί μια εταιρεία για την ασφάλεια των εμπορευμάτων η συσκευασία πρέπει να είναι σωστή δεν μπορείτε να στείλετε έναν καθρέπτη χωρίς συσκευασία και να σας εγγυηθεί κάποιος ασφάλεια αφού δεν θα αποζημιωθεί ούτε από την ασφαλιστική εταιρεία.
  3. Μπορείτε να ελέγξετε αν η μεταφορική εταιρεία με την οποία θα συνεργασθείτε ξέρει καλά τη δουλειά της από τον τρόπο με τον οποίο θα κάνει τη συσκευασία.

 

Αντί επιλόγου

Προσοχή στη ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ζητάμε πάντα αναλυτικό email με τις απαιτήσεις του πελάτη για να είμαστε ξεκάθαροι και εμείς και ο πελάτης από την αρχή και να υπάρχουν κάπου όλα γραμμένα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν θα πρέπει κάποιος να πιστεύει ότι εννοείτε κάτι καθώς κάθε υπηρεσία έχει και άλλο κόστος. Καλό είναι με οποιαδήποτε μεταφορική εταιρεία συνεργάζεστε να ακολουθεί τα παραπάνω του άρθρου και να τα έχετε γραπτά σε email.

 

Summary
Τα μυστικά της μετακόμισης
Article Name
Τα μυστικά της μετακόμισης
Description
Μυστικά για μια επιτυχημένη μετακόμιση - μεταφορά. Τι πρέπει να προσέξετε σε μια μετακόμιση
Author
Publisher Name
ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ
Publisher Logo

Comments are closed.