Μεταφορική εταιρεία ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑ μεταφορές μετακομίσεις
Date: 15.12.2018 |neaegnatia | Ανακοινώσεις Μεταφορικής

Οι πιο πολλοί είτε επαγγελματίες είτε ιδιώτες που μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους πιστεύουν ότι η μεταφορική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τα ασφαλίζει και να πληρώνει οποιαδήποτε ζημιά. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι απολύτως λάθος.

Ζήτηση για ασφάλιση εμπορεύματος

Καταρχήν πρέπει να ζητηθεί από οποιονδήποτε επαγγελματία ή ιδιώτη να ασφαλιστεί το αντικείμενο της μεταφοράς , έτσι ώστε το εμπόρευμα κατά κύριο λόγο να προστατευτεί και να τοποθετηθεί σε ασφαλέστερη θέση μέσα στο φορτηγό αφού θα γνωρίζει η μεταφορική εταιρεία ότι είναι εύθραυστο αλλά και να χρεωθεί η ανάλογη ασφάλεια στο τιμολόγιο το οποίο θα κοπεί.

Η λέξη Εύθραυστο

Λόγω της ευρύτατης χρήσης των ταινιών εύθραυστο ή της λέξης εύθραυστο που αναγράφεται ακόμα και σε χαρτοκιβώτια με βιβλία(!) δεν μπορούν πλέον οι μεταφορικές εταιρείες να ξεχωρίσουν ένα εύθραυστο αντικείμενο από ένα που δεν έχει πρόβλημα. Επίσης σκεφτείτε ότι εάν όλα τα αντικείμενα είχαν διαφορετική τιμή με την αναγραφή εύθραυστο επάνω στο κιβώτιο ούτε το 10% δεν θα χρησιμοποιούσε την αναγραφή της λέξης. Ακόμη εάν όλα τα αντικείμενα ήταν πραγματικά εύθραυστα θα έπρεπε να απλώνονται μέσα σε ένα φορτηγό ή να τοποθετούνται μόνα τους πάνω από παλέτες ή ξύλα κάτι το οποίο θα ανάγκαζε της μεταφορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν πολλαπλάσιο αριθμό φορτηγών κατά την μεταφορά και γεγονός που θα αύξανε το κόστος κατακόρυφα στη μεταφορά.

Σημαντικό κομμάτι για την ασφάλεια στην μεταφορά παίζει επίσης η σωστή συσκευασία. Εάν στείλετε ένα τζάμι γυμνό ή μόνο με χαρτί δεν θα μπορέσει κανείς να εγγυηθεί την ασφάλεια του αλλά επίσης δεν θα μπορέσει καμιά μεταφορική να σας αποζημιώσει αφού η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα δεχθεί να αναλάβει καμιά ευθύνη λόγω κακής συσκευασίας του εμπορεύματος κατά τη μεταφορά. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την μεταφορά μηχανών όπου οι αποστολείς δεν τα συσκευάζουν και ζητούνται ευθύνες από τη μεταφορική εταιρεία.

Comments are closed.